Aktua

Architectuurstudenten geven tips om energiefactuur te verlagen

Wil jij graag 80% minder energie verbruiken? Pas dan de tips toe van de Antwerpse architectuurstudenten. Op vraag van hun docent hebben ze een plan uitgewerkt waarin een energiefactuur fors kan verlagen. 

Overal is de hoge energiefactuur een probleem. Is het niet bij je thuis, dan is het misschien bij jou op kot. In het vak ‘Techniques’ op de universiteit van Antwerpen werkten de studenten Architectuur een plan uit op basis van het  “Net zero energieverbruik”. Dat wil zeggen dat je alleen maar energie gebruikt om te koken en (jezelf) te wassen. Je gebruikt dus geen energie meer om je huis te verwarmen. 

De grootste tip die eruit kwam is deze: laat je huishoudtoestellen draaien als je thuis bent, die geven warmte af. Je kan bijvoorbeeld je vaatwasmachine laten draaien terwijl je aan het koken bent. Leg ook tapijten in je huis en hang gordijnen op. Zo blijft de warmte in de lucht en trekt het minder in de vloer of in de muren. Kies er ook voor om met meerdere mensen in één ruimte te kruipen want mensen stralen ook warmte uit. 

Volg ons op Instagram en TikTok!

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/11/11/antwerpse-architectuurstudenten-geven-tips-om-energiefactuur-te/

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite