in , ,

 5 kerstfilms voor studenten tijdens de kerstvakantie

@pexels - Andres Ayrton

Kerstfilms kijken tijdens de kerstvakantie, wat een vibe! Vergeet dat koude weer maar. Een dekentje, een warme chocolademelk en enkele gezellige kerstfilms, meer moet dat niet zijn. Maar welke films ga je kijken? Kotplanet geeft maar liefst vijf kerstfilms voor studenten tijdens de kerstvakantie.

1/ The Polar Express

Ken je deze nog? In 2004 kwam de animatiefilm Polar Express – met onder meer Tom Hanks – uit. Het werd gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1985 en neemt je mee in het avontuur van een jongetje dat niet gelooft in de kerstman. Een magische trein pikt hem en tal van andere kinderen op en samen gaan ze naar Noordpool. De reis is een heus avontuur, maar eentje die zeker de moeite waard is! Dus… wat dacht je van een portie nostalgie met deze film?

2/ Miracle on 34th Street

Miracle on 34th Street is een film die oorspronkelijk uitgebracht werd in 1947, maar in 1994 een remake kreeg. Alhoewel de plot in 1994 enigszins werd gemoderniseerd, behoudt het nog steeds hetzelfde verhaal. Een man beweert de échte Kerstman te zijn, maar een vrouw en haar zesjarig kindje zijn hun geloof kwijt. Wat volgt is een avontuur om dat geloof weer te herstellen. Een echte kerstklassieker!

3/ How the Grinch Stole Christmas

In 1957 schreef Dr. Seuss het boek How the Grinch Stole Christmas. Dat boek werd meermaals verfilmd, zo ook in 2000 met Jim Carrey in de hoofdrol. Door gebeurtenissen uit het verleden haat de Grinch Kerstmis. Hij besluit dan ook door het kerstfeestje van het stadje Whoville te saboteren, toch loopt dat plan anders af. Maar hoe, dat moet je zelf ontdekken!

4/ The Holiday Calendar

Het loopt allemaal niet naar wens in het leven van Abby Sutton. Met Kerst krijgt ze een antieke adventskalender cadeau van haar grootvader. Ze is niet onder de indruk, maar besluit het toch mee naar huis te nemen. Al snel ontdekt Abby dat de adventskalender niet zomaar een normale adventskalender is. Het is een Kerst die het leven van Abby compleet verandert! Je kan The Holiday Calendar (2018) bekijken op Netflix.

5/ Home Alone

Het rijtje sluiten we af met nog een kerstklassieker! In Home Alone (1990) vergeet de familie McAllister de achtjarige Kevin – gespeeld door Macaulay Culkin – wanneer ze op reis gaan. Paniek… of toch niet? Kevin leert al snel voor zichzelf zorgen, maar wordt geconfronteerd met twee inbrekers, Harry en Marv. Of zij erin slagen Kevin’s valstrikken te omzeilen en buit te maken? Daar kunnen we maar één ding op zeggen: geniet van de film. 😉

Met deze vijf kerstfilms ben je zonder twijfel wel even zoet tijdens de kerstvakantie. Wij wensen je dan ook veel kijkplezier toe! Laat ons via onze socialemediakanalen zeker weten welke kerstfilms jij gaat kijken.

Op zoek naar relatable memes voor studenten? Volg ons dan zeker op Instagram.

Written by Shane R.

What do you think?