in ,

5 K-drama’s die je moet kijken als student

@Pexels - @Anastasia Shuraeva

Ben je een grote liefhebber van K-drama? Dan is deze Kotplanet-lijst van de must-watch K-drama’s zeker iets wat je moet bekijken. De lijst bestaat uit K-drama’s die zowel vorig jaar als dit jaar zijn uitgekomen. Drama, liefde, humor, actie… deze lijst gaat je zin geven om al deze kdrama’s meteen te bingewatchen. 

1/ The Glory

Als je dit Koreaanse drama nog niet gezien hebt, dan raad ik je aan om alvast zakdoeken boven te halen. We volgen het verhaal van de dappere vrouw Moon Dong-eun. Toen ze jonger was, werd ze gepest door een groep jongeren. Zo moet ze door haar pester leven met pijnlijke littekens die haar elke dag doen herinneren aan haar jeugd. Ook heeft ze nooit de steun en de liefde gekregen van haar moeder. Haar moeder heeft haar namelijk verlaten voor het geld, maar dit stopt haar niet om gedurende al die jaren haar wraak te plannen. Wil je weten of het haar gelukt is om wraak te nemen tegen zowat elke persoon die haar jeugd heeft verpest? Waar wacht je op? Je kan het bekijken op Netflix!

2/ Business Proposal

Hou je van romantische series met een vleugje humor, dan is Business Proposal het ideale K-drama voor jou! Jin Young-seo vraagt aan haar beste vriendin Ha-ri of ze haar plaats kan innemen op de blind date die haar vader voor de zoveelste keer heeft georganiseerd. Ha-ri accepteert haar verzoek en komt vermomd op de blind date. Ze heeft als doel om haar date af te schrikken, maar de situatie loopt uit de hand wanneer ze ontdekt dat haar date haar CEO blijkt te zijn. Later doet hij haar zelfs een huwelijksaanzoek. Wil je weten hoe dit verhaal verder afloopt? Dan raad ik je zeker aan om Business Proposal te kijken. Geloof me maar als ik zeg dat je me hiervoor zal bedanken. 

Wil je graag beginnen kijken naar animes, maar je weet niet hoe je eraan moet beginnen? Kotplanet helpt je hierbij en geeft je een overzicht van animes die je als beginner zeker moet bekijken.

3/ Doctor Cha

Ben je iemand die graag naar ziekenhuisseries kijkt, dan ga je Doctor Cha zeker leuk vinden. Het verhaal draait rond de huisvrouw Cha Jung-Sook. Ze wil iets anders doen in haar leven dan alleen een echtgenote te zijn. Zo beslist Cha Jung-Sook om haar studies weer te hernemen en gaat ze geneeskunde studeren. Ze begint te werken als stagiaire in een ziekenhuis. Drama, liefde, spanning en humor, dokter Cha zorgt ervoor dat je je niet verveelt. Je gaat op sommige momenten zo hard moeten lachen dat je er zelfs buikpijn van krijgt. Zorg er dus voor dat je zakdoeken bij je hebt, want lachen ga je zeker doen!

4/ Reborn Rich

Volg het verhaal van Yoon Hyun-Woo, een trouwe werknemer van de onderneming Soonyang Group, die verraden en vermoord werd door een familielid van de Soonyang familie. Nadat hij vermoord werd, wordt hij gereïncarneerd in het lichaam van Jin Do-Jun, de jongste kleinzoon van de Soonyang familie. Hij beslist om deze onwerkelijke situatie te gebruiken om wraak te nemen op de Soonyang familie door het bedrijf over te nemen. Deze K-drama is erg spannend en maakt veelvuldig gebruik van cliffhangers. Wees er maar zeker van dat je vaak op je tanden gaat moeten bijten, omdat onze arme Yoon Hyun-Woo vaak in gevaarlijke situaties terechtkomt. Meer zeg ik niet, ga het zelf snel ontdekken!

Ben je op zoek naar een feelgood serie? Dat komt goed uit! Kotplanet geeft je 6 feelgood series die je kan kijken om je te ontspannen.

5/ My Name

Yoon Ji-Woo heeft maar één doel: ze wil wraak nemen op de moordenaar van haar vader. Hiervoor infiltreert ze de politie, meer bepaald de afdeling voor drugs en criminaliteit. Haar vader was de beste vriend van Choi Mu-jin, de baas van de grootste drugshandel in Korea. Yoon Ji-Woo is een mol voor de drugsgroep. Actie, misdaad, noir, thriller en wraak met een klein vleugje liefde. Dit zijn de genres die het best passen bij dit K-drama.  Je kan deze serie vinden op Netflix. Ik wens je alvast veel kijkplezier! 

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Prisca B.

What do you think?