FunONTSPANNING

Jouw studentenhoroscoop in de aanloop naar de blok

Ja ja, het Kotplanet-team weet dat je van horoscopen houdt, ook al zal je dat niet toegeven. Omdat we weten dat je vaker je horoscoop bekijkt als je iets belangrijk in je leven verwacht, zoals een datum, een examen of goed nieuws over een nieuwe studentenjob, hebben we ons gericht op een speciale studentenhoroscoop voor de naderende blok.

1/ Boogschutter

Laten we met jou beginnen, kleine Boogschutter! Dit is jouw moment! De blok is niet meer ver weg, maar je bent al klaar! De samenvattingen zijn ok, de kaarten zijn ok, de fluostiften zijn ok. Nu moet je het gewoon doen! Laat ons zien wat je kunt. Lang leve de blok, de examens en de goede resultaten.

2/ Steenbok

Dus, je zit een beetje in de sh*t. Je hebt een leuke vier maanden gehad en je bent niet klaar om te stoppen op een slechte noot. Je bent een groot feestbeest. Eind november en de maand december zijn er ook om van te genieten… Lang leve de kerstmarkten en raclette-avonden met vrienden. Helaas zal je de slechte resultaten voelen…

3/ Waterman

Je begon langzaam. Je hebt de lessen gevolgd, je begrijpt je leerstof, maar je gaat je niet opsluiten om te studeren. Je zal slagen, maar niet met hoge cijferes. Een 10 op 20 is genoeg voor jou, dus geen probleem!

4/ Vissen

Vissen, een voorbeeld van een goede balans! Het is je gelukt om uit te gaan en tegelijkertijd te studeren. Uitgaan tot 3 uur ’s nachts en dan om 8.30 uur naar de les is nooit een probleem geweest voor jou. Je blok zal goed gaan. Heel trouw aan jezelf, je zult je blok nailen terwijl je geniet van de kleine pauzes. 

5/ Ram 

Zoals jij van uitdagingen houdt, zal de blok snel gedaan zijn. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar denk ik wel dat je serieus aan de slag moet. Je zult in staat zijn om 10 pagina’s per uur te studeren terwijl je verbanden legt tussen de verschillende hoofdstukken. We zijn jaloers op je, Ram.

6/ Stier 

Voor jou staat de blok synoniem met lekker eten en zoete pauzes. Lang leve de pannenkoeken om 16 uur en de gastronomische ontbijtjes voor het begin van de studiedag. Maar wees voorzichtig, je moet je lessen studeren en geen recepten uit je hoofd leren! En oké…. 5 kg aankomen bij elke blok is misschien wat lastig.

7/ Tweelingen

Je vindt het leuk om veel te leren, dus er zijn twee mogelijkheden: of je vindt je studie leuk en de blok is een plezier voor je, of je twijfelt aan je studiekeuze en je wilt je tijd niet verdoen met het leren van nutteloze dingen. Veel succes als je in de tweede situatie zit. 

8/ Kreeft

Voor de kreeft is het onmogelijk om alleen te studeren, je moet een studiepartner vinden. Motivatie komt voor jou van groepswerk en studiedagen met anderen. Als je nog geen studiemaatje hebt, zoek er dan snel een, want je zult alleen slagen als je een studiemaatje hebt.

9/ Leeuw

Wees niet overmoedig. Academische mislukking kan elke student overkomen, zelfs Leeuw-studenten. Studeer ook goed dit jaar, want goede resultaten komen niet vanzelf. We weten dat je het kunt, maar vertrouw niet alleen op je wat je kan. Studeer hard of je krijgt een koude douche. 

10/ Maagd

Blok = gezond leven voor de Maagd-studenten. Sta om 7 uur op, ga joggen (ook al is het winter en koud), eet ’s middags een uitgebalanceerde maaltijd vol vitaminen en doe aan het eind van de dag een kleine krachttraining om al je inspanningen gedurende het jaar niet teniet te doen. Voor jou betekent de blok 8 uur slaap, 8 uur studeren en 8 uur voor jezelf zorgen. 

11/ Weegschaal 

Je schommelt tussen stress en geluk tijdens de blok, maar pas op voor angstaanvallen. De blok en de examens zijn belangrijk, maar een mislukking op school heeft nog nooit iemand gedood. Als je slaagt, is dat prima, maar geen stress. Stress is geen goede motivator voor jou, ZEN.

12/ Schorpioen

We eindigen met jou Schorpioen. Als je examens voornamelijk mondeling zijn, dan is de deal rond. Schriftelijke examens zijn niets voor jou. Je blok is gewoon discussies in je kamer. Als je wilt uitblinken, heb je open mondelinge examens nodig om je kennis te tonen. Alleen schriftelijke examens of meerkeuzevragen? Veel geluk…

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite