Draag je een bril en overweeg je om over te stappen op contactlenzen, maar hoor je steeds weer oneindig veel geruchten die je tegenhouden? Kotplanet begrijpt je volledig. De stadslegendes over lenzen zijn net zo talrijk als de lessen die je dit semester hebt (een hele hoop). Vandaag maken we samen met Alcon PRECISION1™ komaf met deze mythes die al zolang de ronde doen en leggen we je uit hoe het écht zit. Klaar om helderheid te krijgen over dit onderwerp (dit is de enige slechte woordspeling, beloofd)? Heb je er al aan gedacht om contactlenzen te dragen?
Bij Pearle kan je gratis de ALCON PRECISION1™ lenzen uitproberen en ontvang je een kit met proeflenzen.* Laten we dan beginnen met de 4 misvattingen over contactlenzen! Spoiler alert: je kan eindelijk gerust slapen, zonder angst dat een lens achter je oog verdwijnt…
Mythe #1: Contactlenzen corrigeren alleen bij bijziendheid
Ben je niet bijziend (maar wel een ander gezichtsprobleem) en heeft iemand je al teleurgesteld met deze informatie? Nochtans was je zo vastberaden om dit jaar over te stappen op lenzen om je leven als student gemakkelijker te maken. Laat je zeker niet te snel ontmoedigen! Weet dat lenzen een verscheidenheid aan visuele problemen kunnen corrigeren, waaronder bijziendheid (onscherp zicht van veraf), verziendheid (moeilijkheden met het scherpstellen van objecten dichtbij), astigmatisme (zichtproblemen van dichtbij en veraf) en presbyopie (onvermogen van het oog om dichtbij scherp te zien). Er is dus geen reden om je nieuwe studentenleven zonder bril aan je voorbij te laten gaan!
Mythe #2: Contactlenzen kunnen achter het oog verdwijnen
Een ander veelbesproken onderwerp is: de lens die achter het oog verdwijnt. We weten al dat we meer dan één persoon zullen teleurstellen, omdat we ALLEMAAL wel iemand kennen die dit ooit kon overkomen. Toch is het meer een stadslegende dan een feit. In feite is dat goed nieuws! Het is onmogelijk dat lenzen achter het oog verdwijnen, omdat een membraan – genaamd de ‘conjunctiva’ – voorkomt dat een lens achter de oogbol terechtkomt. Het is vooral een gevoel alsof de lens door je oog beweegt. Vergeet daarom zeker niet om je handen te wassen voordat je aan je oog zit voor de kleine spiegel op kot. Je zou er vuiligheid in kunnen brengen en dat is erger.
Referentie:
https://www.pearle.be/nl_BE/contactlenzen/lens-achter-oog
Mythe #3: Contactlenzen drogen altijd je ogen uit
De PRECISION1™ daglenzen van Alcon zijn ontworpen om gedurende de hele dag goed comfort te bieden. De daglenzen zijn bedoeld om eenmaal per dag een hele dag door gedragen te worden. Het grote voordeel is dat je de lenzen niet moet onderhouden. Daglenzen zijn echt handig als je vaak onderweg bent tussen je kot, bij je ouders en bij vrienden. Naast de PRECISION1™ kan je eventueel ook kiezen voor maandlenzen van Alcon. Deze zijn duurzamer, maar ook betaalbaar. Ze vereisen dagelijks onderhoud, maar je hebt AOSEPT™ PLUS met HydraGlyde™ die de lenzen voorziet van een duurzame vochtlaag.
Mythe #4: Contactlenzen zijn erg duur
Als je een bril of lenzen draagt, moet je rekening houden met een budget, en dat is soms lastig te combineren met je dagelijkse uitgaven. Weet dat de prijs van lenzen varieert en dat er veel betaalbare opties zijn, zoals de PRECISION1™ lenzen. Ze kunnen zelfs goedkoper zijn dan een bril, afhankelijk van de gebruiksfrequentie. Vergeet ook niet dat lenzen deels terugbetaald kunnen worden door je mutualiteit!
Nu de meeste voorkomende mythes over contactlenzen zijn weerlegd, ga je de stap wagen? Ondertussen weet je het al: contactlenzen dragen is niet zo ingewikkeld en ook niet te duur, zolang je er goed mee omgaat. Of je nu een fervent feestganger bent, een volgeboekt student of gewoon op zoek bent naar comfort, er is steeds een oplossing die bij je behoeften past. Dus, ben je klaar om de wereld vanuit een ander perspectief te zien en om samen met Kotplanet en Alcon PRECISION1™ afscheid te nemen van die benauwde bril?