in ,

Waarom is Gent de leukste studentenstad?

@Pexels - Andrea Piacquadio

De meeste West-Vlamingen zijn er al van overtuigd: Gent is de leukste studentenstad. Waarom zouden ze anders massaal in Gent komen studeren? Nu zijn er misschien nog mensen die niet overtuigd zijn van dit statement, maar ik garandeer dat dat anders zal zijn als zij dit artikel hebben gelezen. Kotplanet lijst voor jou even op waarom Gent de leukste studentenstad van Vlaanderen is! 

1/ Studenten, heel veel studenten

In september 2021 had de universiteit van Gent een recordaantal inschrijvingen: er waren meer dan 8000 inschrijvingen van eerstejaarsstudenten. Dat is 5,5 % meer dan het jaar daarvoor. En dat is dan nog maar alleen van de UGent… Met andere woorden: overal waar je loopt, van de Overpoort tot de Korenmarkt, kom je honderden studenten tegen op straat. Dat wil toch zeggen dat Gent heel populair is, zeg nu zelf…

2/ De stad van ‘Het Julientje’

Ik denk dat ik dit niet echt moet uitleggen? Maar voor diegenen die het nog niet zouden weten: een Julientje is een pakje friet, stoofvleessaus, satékruiden, in stukjes gesneden viandel, mayonaise en gefrituurde uitjes. Dat is dus uitgevonden in Gent. Het is dan natuurlijk logisch dat ze het daar als de beste maken. Fun fact: het Julientje was oorspronkelijk een ‘Hugo Claus’. 

3/ Sportieve stad

En daarmee bedoel ik niet per se alle gyms die je er kan vinden of de sportfaciliteiten die jouw hogeschool of universiteit aanbiedt, maar als je ooit al eens gefietst hebt in Gent, weet je wat ik bedoel. Beenspieren zal je hier wel kweken als je van je kot naar de universiteit moet fietsen. Als ik een tip mag geven: vermijd de Blandijnberg als je niet kapot wil aankomen in de aula. 

4/ Heel veel cultuur

Ga je graag naar musea? Zie je graag eens een optreden? Hou je van theater? Er zijn heel wat belangrijke en bekende cultuurhuizen waar je als cultuurliefhebber terechtkan. Denk maar aan het Capitole, NTGent, VIERNULVIER, Opera Vlaanderen… Keuze genoeg! Wil je graag wat meer info hierover? In dit artikel vind je al deze huizen en veel meer!

Als je nu nog niet overtuigd bent van het feit dat Gent de leukste studentenstad is, dan weet ik het ook niet meer… Laat ons weten wat jij zo leuk vindt aan Gent op onze Instagram pagina!

What do you think?