Non classifié(e)

Denken aan je ex : waarom denk ik altijd aan mijn ex ?

Van tijd tot tijd aan je ex denken is heel normaal. Jullie hebben veel tijd samen doorgebracht en veel dingen met elkaar gedeeld. Dit is vooral waar als de relatie een tijdje duurde en je echt verliefd was. Maar wat betekent het feit dat je nog steeds aan je ex denkt, dat je nog steed gevoelens voor haar/hem hebt ? Niet per se. Hier zijn enkele redenen waarom je misschien nog steeds aan je ex denkt.

Als je niet zei waar je aan dacht

Als de relatie zelf moeilijk was en de breuk niet gladjes verliep, kan het zijn dat je veel frustratie en spijt hebt opgebouwd zonder dat je die ooit hebt kunnen uiten. Dit geldt vooral wanneer de relatie een echt vergif was dat je meer kwaad dan goed deed. Veel mensen denken dat het onnodig is om een brief aan je ex te schrijven om uit te leggen hoe je het hebt kunnen uitmaken, maar een gesprek van hart tot hart is vaak nodig om verder te gaan en je nieuwe leven als vrijgezel op een gezonde basis te beginnen.

Het doel is niet om te proberen de andere persoon zoveel mogelijk te kwetsen om jezelf beter te voelen, maar om gewoon duidelijk te zeggen wat je gekwetst heeft en te luisteren naar wat je ex je te verwijten heeft. U zult de relatie echter met een lichter hart verlaten, maar bovendien zult u duidelijk weten wat uw fouten waren, en als de argumenten van uw ex u juist lijken, zou het zelfs een kans kunnen zijn om een beetje aan uzelf te werken !

Wanneer je trots neemt het over.

We weten allemaal wat misplaatste trots is. Zelfs als je van nature niet al te trots bent, wordt de breuk vaak als een mislukking gezien en ben je geneigd hem af te doen als een uitdaging voor je persoonlijkheid en je waarde als individu.

Als je vaak aan je ex denkt, kan dat zijn omdat de breuk een bittere smaak in je mond heeft achtergelaten. En als het zien van je ex met iemand anders je kwaad maakt, is dat niet noodzakelijk omdat je nog van hem of haar houdt, maar gewoon omdat je je afvraagt wat die andere persoon heeft dat jij niet hebt. Dit gevoel van wrok zal met de tijd zeker weggaan, en het enige wat je kunt doen is in gedachten houden dat de breuk niet per se betekent dat je niet goed genoeg bent, of dat de nieuwe vriend (of vriendin) van je ex beter is dan jij.

Het feit is dat jullie niet voor elkaar gemaakt waren, t’is alles. Als je erover nadenkt, is het een beetje gek om twee mensen te vragen een heel leven samen te leven als je een verschillende achtergrond hebt, een verschillende opleiding, soms een andere cultuur, en niet noodzakelijkerwijs dezelfde doelen en dromen in het leven hebt, is het niet ? Dus ja, het kost tijd om de juiste persoon te vinden, en dat is normaal. Dus maak je geen zorgen !

Als je in de bekende transitieperiode

Als je net uit elkaar bent, vrijgezel bent en niet weet wanneer en of je weer iemand zult vinden, zit je midden in een transitieperiode, en is het normaal om aan je ex te denken! Zoals ze zeggen, we weten wat we verliezen, maar niet wat we winnen. Dus is het zeer waarschijnlijk dat je aan je ex denkt, vaak je vorige relatie idealiseert, jezelf wijsmaakt dat jullie goed samen waren, gewoon omdat je niet weet wat je in de toekomst kunt verwachten.

Eenzaamheid kan je ook aan je ex doen denken, vooral als je al een tijdje single bent. Maar geen paniek ! Het is allemaal normaal. Het beste is om jezelf eraan te herinneren dat als je uit elkaar bent gegaan, dat voor een goede reden was. Als je jezelf betrapt op het idealiseren van je oude relatie, probeer dan de moeilijkere tijden te herinneren. Het belangrijkste is dat je je ogen op de toekomst gericht houdt. Vrijgezel zijn is eerlijk gezegd niet dramatisch, en het is beter dan dingen forceren met iemand die duidelijk niet de juiste voor je is.

Tenslotte, vergeet niet dat je hele leven niet draait om je romantische leven. Tenslotte, vergeet niet dat je hele leven niet draait om je romantische leven. Tot de dag dat je de juiste persoon ontmoet, die het allemaal zal aanvullen. Geen stress !

Als je nieuwe relatie je niet tevreden stelt

Als je een relatie met iemand anders begint, vooral als je dingen een beetje overhaast na een relatiebreuk omdat je niet graag alleen bent, kunnen dingen snel in een nachtmerrie veranderen. Als je in een relatie zit waar je niet gelukkig mee bent, zul je natuurlijk uiteindelijk denken aan je ex (of exen!) en hoeveel beter het met hen was. Of het nu seksueel is, interesses delen, routine, enz, het is altijd moeilijk opnieuw te beginnen nadat je lang bij iemand bent geweest. Nogmaals, dit is normaal en hoeft niet te betekenen dat je nog steeds gevoelens voor je ex hebt. Het beste wat je kunt doen is achterover leunen en proberen na te denken over je huidige relatie en uit te zoeken wat er mis mee is.

Soms heb je gewoon tijd nodig om je aan te passen en soms is de relatie zelf gebrekkig en gedoemd te mislukken, in welk geval je moet overwegen uit elkaar te gaan. Het enige wat we je kunnen adviseren is om dingen na een breuk niet te overhaasten. Als je bij toeval iemand vindt die je leuk vindt, is er niets dat je ervan weerhoudt die persoon te zien en de tijd te nemen om hem of haar te leren kennen voordat je je aan hem of haar bindt.

In ieder geval, laat de tijd zijn werk doen !

Het beste advies dat we je kunnen geven na een breuk is de tijd laat het werk doen Het zal tijd kosten om je wonden te sluiten, om te aanvaarden dat je relatie voorbij is, om je gevoelens volledig te laten verdwijnen, om iemand anders te ontmoeten en klaar te zijn om iets nieuws te beginnen.

Overhaast de dingen niet, en accepteer bovenal het feit dat je voorbije relaties altijd een deel van jou zullen zijn, en dat ze je hebben doen groeien. Zie ze niet als negatieve ervaringen die je koste wat het kost moet begraven, maar probeer juist van het verleden te leren en er iets positiefs van te maken!

En als je ex in dezelfde klas zit als jij, kunnen we je ook helpen! Aarzel anders niet om onze liefdes artikelen te bekijken !

Als je een dagelijkse dosis humor wilt, check onzeInsta en Facebook !

What's your reaction?

Related Posts

Une petite notification ? OK Pas tout de suite