in ,

4 tips om je vrienden motivatie te geven om meer te studeren

@Pexels - Zen Chung

Studeren kan soms echt een uitdaging zijn voor allerlei personen, maar met de steun van de juiste personen rondom jou kan dit al een stuk verbeteren en zelfs iets leuker worden. In dit artikel gaan we kijken naar verschillende manieren waarop je jouw vrienden kunt motiveren om meer te studeren en ook hoe je dit kunt doen. Of het nu gaat om het opstellen van doelen, leuke studiesessies organiseren of om goede resultaten te vieren, hier komt dit allemaal aan het woord.

Wil je weten hoe je een groepswerk goed ten einde brengt?

1/ Wees flexibel

Wees ervan bewust dat niet iedereen dezelfde werkritme heeft, je moet je vrienden dus ook niet forceren om vanaf het begin al elke dag 5 uur te studeren. Dit zal alleen maar ruzies veroorzaken en wat je wilt bereiken zal dan niet kunnen gebeuren. Laat dit op zijn/ haar ritme gebeuren, wat je wel kunt doen is tips geven van hoe jij het zelf doet. Zo kan hij/ zij een beeld krijgen van hoe het zou kunnen gebeuren. 

Wil je weten hoe je een goede samenvatting maakt?

2/  Studeer samen

Organiseer studeer momenten waar jullie samenkomen om even te zien waar jullie al zitten. Dit kan ook het moment zijn om feedback te geven of vragen te beantwoorden, wees kritisch bij het geven van feedback, maar ook constructief. Zeg concreet waar de fouten liggen, maar als het goed is laat dit dan ook zeker weten. Het kan ook zijn dat hij/ zij jou bij iets helpt, het is niet omdat jij degene bent die de studiesessie organiseert, dat jij niet kan geholpen worden of geen vragen mag stellen, doe dit gerust. Zo laat je ook zien dat jij ook zijn/ haar hulp nodig hebt.

3/ Een goede studieomgeving

Zorg voor een plaats waar jullie alleen zijn en waar er geen afleiding is. De bibliotheek zou een optie kunnen zijn, maar stel je voor dat er plots een andere groep vrienden komt en ze jullie vragen om iets te gaan eten, dan is de verleiding groot en gaan jullie meer zin hebben in het eten dan verder studeren. Boek een lokaal op school of doe dit thuis wanneer er niemand is, zo hebben jullie geen excuses om zomaar te stoppen door lawaai of andere storende elementen. 

4/ Beloon goede resultaten

Dit hoeft niets groots te zijn, als je bijvoorbeeld iemand bent die nooit echt je emoties toont, kan dit het moment zijn om het te doen. Je kan dan zeggen dat je fier bent en spreken over de doelen die al werden bereikt. Wat je ook kan doen, is hem/ haar aanmoedigen om verder te doen en nog enkele studeertips geven. 

Als je van jezelf al iemand bent die graag complimentjes geeft kan je eens iets anders doen, je kan bijvoorbeeld je beste vriend/ vriendin uitnodigen om iets te gaan eten of jullie kunnen samen eens iets leuks gaan doen. 

Zoek je andere tips rond andere onderwerpen voor studenten? Neem dan zeker een kijkje op onze Instagram page!

Written by Myriam Bonga

What do you think?