in ,

4 voordelen van een studentenjob binnen jouw studiegebied

@Pexels - William Fortunato

Ben je op zoek naar een studentenjob? Dan is het een goed idee om te werken in dezelfde sector waarvoor je momenteel studeert. Als je je afvraagt waarom juist, lees dan zeker verder. Kotplanet geeft je maar liefst vijf voordelen van een studentenjob binnen jouw studiegebied.

Check 5 manieren waarop je een studentenjob kan vinden !

1/ Je doet praktische ervaring op

Wanneer je als student aan de slag gaat in bedrijf of organisatie binnen jouw studiegebied, dan doe je praktische ervaring op. Het is de perfecte gelegenheid om de theorie die je op de schoolbank hebt geleerd al een eerste keer om te zetten in de praktijk. Je leert nieuwe vaardigheden en verbetert de vaardigheden waarover je al beschikt. Dit is ongetwijfeld een pluspunt voor jouw studies!

Hier zijn 7 belangrijke tips voor jouw zoektocht naar een studentenjob !

2/ Je bouwt je netwerk op

Terwijl je aan de slag gaat binnen dezelfde sector waarvoor je momenteel studeert, kom je ongetwijfeld nieuwe mensen tegen. Dit kan op de werkvloer zijn, maar ook op een evenement dat je misschien moet bijwonen. In beide gevallen krijg je de kans om je professionele netwerk op te bouwen. Je legt nieuwe contacten en deze kunnen naar de toekomst toe zeer nuttig zijn. Dus waar wacht je op? Het is tijd om te socializen!

3/ Je breidt je CV uit

Terwijl je studeert, zijn studentenjobs een goede manier op je CV uit te breiden. Je doet werkervaring op en die ervaringen kan je dan delen met je potentiële toekomstige werkgever. Wanneer je als student hebt mogen proeven van werken binnen jouw studiegebied, dan is dit meer dan mooi meegenomen wanneer je effectief in deze sector aan de slag gaat nadat je afgestudeerd bent.

4/ Je verdient wat bij

Een studentenjob binnen jouw studiegebied zorgt er niet enkel voor dat je praktische ervaring opdoet, een professioneel netwerk opbouwt en je CV uitbreidt. Het is geen onbetaalde stage, maar een studentenjob. Je zal dus ook wat bijverdienen, wat toch niet onbelangrijk is voor jou als student.

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Kotplanet

What do you think?