in ,

4 voordelen van StudentAtWork voor werkende studenten

@Pexels - Andrea Piacquadio

Studenten die tussen hun studies door werken, hebben ongetwijfeld ervaring met StudentAtWork. Het is een handige en onmisbare tool, maar heb je je eigenlijk al eens afgevraagd wat nu juist de voordelen ervan zijn? Kotplanet beantwoordt met plezier die vraag voor jou en geeft je zo’n vier voordelen van StudentAtWork voor werkende studenten.

Ben je nog op zoek naar een studentenjob? Check dan zeker onze zeven belangrijke tips!

StudentAtWork is een initiatief van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. Dit betekent met andere woorden dat het een officieel portaal is van de federale overheid. Je vindt er alle informatie terug met betrekking tot jouw studentenjob, zowel via de website als app.

1/ StudentAtWork-attest

Als student beschik je sinds dit jaar over 600 uren om doorheen het jaar te werken. Studenten die net een nieuwe job hebben gevonden, hebben het vast al meegemaakt, maar soms vraagt men een attest van StudentAtWork. Dit omdat het bedrijf of de organisatie graag wilt nagaan of je nog voldoende werkuren hebt om bij hen aan de slag te gaan. Dit attest is een eerste voordeel van StudentAtWork. Het is heel makkelijk te downloaden en het biedt werkgevers, net als jij, een snel en helder overzicht van je resterende aantal werkuren.

2/ Overzicht werkuren

Dat brengt ons dan weer bij het tweede voordeel van StudentAtWork. Je kan niet enkel snel en makkelijk een attest downloaden voor je werkgever, maar je kan dus ook in een mum van tijd je resterende aantal werkuren controleren. Zo kan je zelf ook bijhouden hoeveel dagen en uren je nog kan werken tijdens het jaar. Vooral voor studenten die vaak werken of aan de slag zijn bij meerdere organisaties of bedrijven, is dit heel handig en belangrijk.

3/ Veelgestelde vragen

Of je nu op zoek bent naar een studentenjob, reeds aan het werk bent of bijna afstudeert en een beeld wilt hebben van wat erna zal gebeuren, StudentAtWork heeft een antwoord op al je vragen. Dit is een derde voordeel van het portaal. Zowel via de website als app van StudentAtWork, vind je alle nodige informatie met betrekking tot jouw studentenjob. Om het overzichtelijk te houden, zijn alle veelgestelde vragen onderverdeeld in verschillende categorieën. Mocht je je vraag toch niet terugvinden, dan kan je altijd contact opnemen met StudentAtWork.

4/ Studentenjobs

Een vierde voordeel van StudentAtWork, ten slotte, is een beetje een ‘hidden gem’. Wist je dat je op StudentAtWork ook een overzicht kan vinden met jobsites? Je zal al wel gemerkt hebben dat de zoektocht naar een studentenjob niet altijd even vlot verloopt. Het is dan ook erg handig om een lijst te ontvangen die je meteen doorverwijst naar sites waar je meteen kan solliciteren voor potentiële studentenjobs. Je kan de lijst hier terugvinden. Bedank ons later maar. 😉

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?