in ,

4 dingen die je als student moet doen voor je een tattoo laat zetten

@Pexels - Gabriel Lara

Misschien heb je familieleden of vrienden in je omgeving die een tattoo hebben of misschien ben je wel uit jezelf geïnspireerd geraakt door deze body art. Wat het ook is, tatoeages kunnen heel mooi zijn. Wil jij je graag laten tatoeëren? Kotplanet vertelt je welke vier dingen je als student zeker moet doen alvorens je een tattoo laat zetten.

Is tatoeëren een goed of een slecht idee? Kotplanet geeft je hier een antwoord!

1/ Denk na over je tattoo

Denk je eraan om een tattoo te laten zetten? Dan is het belangrijk om goed na te denken alvorens je de tattoo shop binnenwandelt. Een tattoo is namelijk niet voor even, maar voor het leven! Het is dus een goed idee om eerst goed na te denken over het design dat je graag op je lichaam wilt laten plaatsen. Stel jezelf hierbij de vraag waarom je dit design graag wilt. Zie je jezelf binnen pakweg twintig jaar met deze tattoo rondlopen? Als je zonder twijfelen ‘ja’ kan antwoorden, ga ervoor!  

2/ Kies de locatie van je tattoo

Wanneer je goed nagedacht hebt over welke tattoo je graag wilt, is het belangrijk om de locatie van je tattoo op je lichaam te kiezen. Waar wil je getatoeëerd worden? Als het je allereerste tattoo is, dan raden we je aan om eerst even op te zoeken welke plekken het minste pijn doen. Zo gun je jezelf de kans om te wennen aan het gevoel. Een tattoo laten zetten kan soms best pijnlijk zijn. De pijn mag je natuurlijk niet tegenhouden om te kiezen voor een bepaalde plek. Het is gewoon iets wat je best in je achterhoofd houdt. Wat je dan wel weer kan tegenhouden, zijn toekomstige jobs en speciale gelegenheden. In hoeverre wil je dan dat je tatoeage zichtbaar is?

3/ Ga voor de juiste tattoo shop

Je hebt inmiddels je design gekozen en je weet ook waar je je tattoo wilt laten zetten. Nu moet je natuurlijk nog kiezen in welke tattoo shop je je tatoeage wilt laten zetten. Kies niet zomaar voor de dichtstbijzijnde tattoo artist of de tattoo shop waar je beste vriend even terug zich liet tatoeëren. Deze kan natuurlijk wel goed zijn, maar dat betekent niet dat hij of zij gespecialiseerd is in de stijl die jij verkiest. Doe dus zeker voldoende research over welke tattoo shop het beste past bij de tattoo die jij wilt. Eens je een keuze hebt gemaakt, kan je best even langsgaan. Zo leer je meteen de tattoo artist kennen en bouw je het nodige vertrouwen al wat op. Dat is niet onbelangrijk natuurlijk en al zeker niet als je het eerste tatoeage wordt.

4/ Neem je tijd

Last but not least: neem je tijd! Het design, de locatie of de tattoo shop kiezen, het maakt niet uit. Het enige wat uitmaakt, is dat je geen impulsieve beslissingen neemt. Wanneer je te snel een keuze maakt, kan je achteraf ook snel spijt krijgen en dat wil je natuurlijk vermijden. Daarnaast is het ook belangrijk om de tijd te nemen om na te denken of je je comfortabel voelt bij het idee een permanente tattoo te laten zetten, alsook om jezelf te informeren over de mogelijke risico’s en de nazorg van een tatoeage. Laat je zeker niet afschrikken! Als je 100% zeker bent en voldoende hebt nagedacht, dan mag niks je nog tegenhouden.

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?