StagesTIPS

6 redenen waarom je op buitenlandse stage moet gaan

Ben je op zoek naar een stageplaats, maar weet je nog niet waar? Heb je al eens gedacht aan het buitenland, maar twijfel je nog? Lees dan zeker even verder, want Kotplanet geeft je zo’n zes redenen waarom je op buitenlandse stage moet gaan.

1/ Je verbetert je taalvaardigheden

Studenten die een nieuwe taal leren of graag beter willen worden in een bepaalde taal, hebben zeker een reden om op buitenlandse stage te gaan. Door in een omgeving stage te lopen waar je dagelijks de taal rond jou hoort en waar je de taal ook zelf moet spreken, ga je al snel vooruitgang boeken en je taalvaardigheden verbeteren. Een taal leer je namelijk niet enkel door de theorie te bestuderen, maar ook door het zelf vaak te spreken!

2/ Je breidt je netwerk uit

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar als student is het zeker belangrijk en nuttig om een professioneel netwerk op te bouwen. Dit doe je bewust of onbewust in België al, maar door een buitenlandse stage krijg je de kans om dit ook buiten onze landsgrenzen te doen. Door tijdens je stage te netwerken, leer je mogelijks nieuwe vrienden kennen of ga je binnenkort zelf wel in het buitenland aan de slag!

3/ Je wordt ondergedompeld in een andere cultuur

Door in het buitenland stage te volgen, word je compleet ondergedompeld in een andere cultuur dan die dat jij gewoon bent. Je krijgt niet enkel de kans om een nieuwe taal te leren, maar je zal ook nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe tradities ontdekken. Dit maakt je dan weer meer cultureel bewust en verruimt je perspectieven.

4/ Je versterkt je CV

Wanneer je op buitenlandse stage gaat, krijg je de kans om praktische ervaring op te doen in een internationaal bedrijf of een internationale organisatie. Dit is niet enkel een mooie levenservaring, maar het versterkt ook aanzienlijk je CV! Niet enkel de reputatie van het bedrijf of de organisatie of de stage op zich kunnen mooi op je CV staan, maar ook het feit dat je zelfstandig naar het buitenland trok en er een tijdlang verbleef is zeker een meerwaarde.

5/ Je leert nieuwe skills

Het doel van een stage is natuurlijk in de eerste plaats om je theoretische kennis om te zetten in de praktijk. Je zal dus niet enkel je eerder verworven skills kunnen verbeteren, maar ook nieuwe skills aanleren. Als toekomstige professional neem je dit niet enkel mee in het verdere verloop van je studies, maar ook naar de werkvloer nadien.

6/ Je groeit als persoon

Last but not least zal je ook enorm groeien als persoon wanneer je in het buitenland stage loopt. Enerzijds zal je veel bijleren op je stageplaats en je netwerk uitbreiden, anderzijds zal je ook kennismaken met een andere cultuur en gedurende een bepaalde tijd zelfstandig in een onbekende omgeving leven. Dit kan in het begin overweldigend zijn, maar eens je je draai gevonden hebt, komt alles vanzelf!

Wil je meer artikels lezen die je kunnen helpen bij je stagezoektocht? Bekijk het dan zeker op onze website.

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite