in ,

Hoe kan ik goedkoop winkelen als een student?

@Pexels - Pixabay

Het leven is duur voor iedereen en dus ook voor studenten. Wil jij wel graag genieten van jouw studentenleven, maar wordt het stilaan moeilijk met jouw studentenbudget? Kotplanet helpt je om goedkope boodschappen in te slaan zodat je wat geld overhoudt voor leuke dingen!

1/ Huismerken kopen

Eerst en vooral is het belangrijk dat je weet wat je koopt. Supermarkten staan ervoor bekend om alle dure producten op ooghoogte van de klant te zetten, trap er dus niet in en kijk naar de producten bovenaan of onderaan het schap. Daar vind je meestal de huismerken van exact dezelfde producten. 

Merk je dus dat je eigenlijk niet zo heel veel mee hebt voor het grote bedrag dat je er aan hebt uitgegeven? Dit is misschien het probleem. Probeer de volgende keer een beetje langer voor het rek staan en vergelijk de prijzen met elkaar. Kan al een groot verschil zijn!

2/ Diepvries

Stel je voor: je maakt spaghettisaus. Wat doe je met de overschot? In de frigo zetten tot het slecht wordt waarschijnlijk… Hier is een tip voor jou: steek in het in de diepvries! Als je eens te weinig geld of tijd hebt, kan je gewoon dat potje uit de diepvries halen en wat pasta koken. Dat is echt een win-winsituatie.

3/ Heb ik dit wel echt nodig? 

Kom je vaak terug op kot en denk je: ‘Oei, nu heb ik wel veel mee, maar ik zal het wel allemaal opeten.’? En wordt het dan vrijdagavond en heb je nog vanalles over? Dat dacht ik wel… Sta even stil bij alles wat je koopt. Er zullen wel een aantal dingen terug in de rekken belanden, denk ik 😉  

Je kan ook iedere dag naar de winkel gaan en kopen wat je dan, op dat moment, nodig hebt. Dat kan lastig zijn, maar zo spaar je wel wat geld uit. Op vrijdag moet je dan maar eten wat je over hebt, of misschien dat ene uit jouw diepvries? 😉 

4/ Winkelen bij mama en papa 

In het weekend ga je waarschijnlijk naar huis. Misschien kan je, zonder dat mama en papa het merken, wat dingen uit de voorraad halen 😉  Doet dat wel voorzichtig: neem geen 3 pakken pasta, maar 1 pak. Neem geen 4 flessen cola, maar 1 fles. 

Hopelijk heb je door deze tips wat meer geld over om leuke dingen te doen! Laat het ons weten op Instagram

Volg ons TikTok-account!

What do you think?