in ,

Ik voel me eenzaam op kot, wat kan ik doen?

@Pexels - Mikotoraw Photographer

Voel jij je als student soms eens eenzaam op kot? Dat is heel normaal! Maar dat mag niet te vaak voorkomen, anders is het leven op kot niet zoals je je had voorgesteld, denk ik… Kotplanet geeft je enkele tips om de eenzaamheid die je wel eens kan voelen, te overbruggen!

1/ Vind een hobby die je binnen op je kot kan doen

Je studeert niet in dezelfde stad als je vrienden of je vrienden zijn toevallig niet op kot. Wat moet jij nu doen? Je verveelt je en je begint je zelfs al een beetje eenzaam te voelen… Maar niet getreurd, wij zouden Kotplanet niet zijn als we niet wat tips voor jou zouden hebben. 

Je kan dus in dit geval best op zoek gaan naar een hobby die je gewoon bij jou op kot kan doen. Zo raak jij uit de verveling en voel je je wat minder eenzaam. Wat denk je van een serie bingen of een Harry Potter-marathon? Je kan jezelf ook dingen aanleren: naaien, breien, haken… of je kan leren zingen, maar dat zullen je kotgenoten niet even leuk vinden als jij dan denk ik.

2/ Bel eens naar het thuisfront 

Het is niet omdat je op kot zit, dat je niet eens kan bellen naar je ouders. Zij zullen wel blij zijn om je eens te horen. Vraag hen hoe hun week is en wat ze aan het doen zijn. Je zal sowieso een fijn gesprek hebben. Misschien kan je wel eens naar huis voor de avond of kunnen jouw ouders iets komen eten in jouw studentenstad? Jouw eenzame avond kan zomaar een leuke avond worden! 

3/ Maak plannen met vrienden

Je vrienden zijn nu misschien niet in dezelfde stad, maar misschien kan je nu plannen maken waar je naar kan uitkijken. Stuur een berichtje in de groepschat met een aantal emoji’s en een gif om te tonen hoe excited je bent om binnenkort nog eens af te spreken! 

4/ Ga een wandeling doen 

Het is een hele mooie herfstdag/avond en de stad lonkt. Trek je regenjas en je Dr. Martens aan en ga naar buiten. Een frisse wind en een druppeltje regen houden jou niet tegen om naar buiten te gaan. Passeer langs een koffiebar, vraag een warme chocomelk of een koffie (duh) en geniet, op een andere manier, van jouw studentenstad. 

Als je thuis bent, kan je een warme douche nemen en tegen dan kun je wat vroeger in je bed kruipen. Morgen is een nieuwe dag! 

Hopelijk voel je je na deze tips wat minder eenzaam! En als je je nog altijd zo voelt, bekijk ons Instagram account om je wat beter te voelen. 

What do you think?

Zes excuses om niet alle zomerfeestjes mee te pakken

Salade de tomates à l'orientale