in ,

4 voordelen van de lente voor studenten

@Pexels - Josh Hild

Het einde van de winter is inzicht. Terwijl de ene student hier misschien wat om treurt, springt de andere haast een gat in de lucht. Maar of je nu een bepaalde mening hebt over de seizoenen of niet, toch hebben we wat om naar uit te kijken, namelijk de lente. Meer zon en meer groen! Maar wat maakt de lente net zo leuk? Kotplanet geeft zo’n vier voordelen van de lente voor studenten.

1/ Warmer weer

Het einde van de winter betekent ook meteen het einde van de lage temperaturen. Het zal misschien nog wat te fris zijn om al in een outdoor zwembad te duiken, maar het wordt alleszins een stuk warmer en aangenamer buiten. Geen dikke sokken en winterjassen meer! Hierdoor kan je bijvoorbeeld ook met medestudenten buiten studeren. De tortelduiven onder ons kunnen dan eindelijk weer samen met hun lief picknicken. Als student heb je dus weer meer mogelijkheden om je buiten bezig te houden.

2/ Meer daglicht

Niet enkel de temperaturen stijgen, maar de lente brengt ook meer daglicht met zich mee. Geen korte en donkere winterdagen meer, maar langere lentedagen met meer zon. Voor veel studenten is dit goed nieuws, want zal zeker ook je mood positief beïnvloeden en je productiviteit verhogen. Doordat je meer blootgesteld wordt aan daglicht zal ook je slaappatroon verbeteren en zal je meer energie hebben overdag. Ah, de lente… mooi, toch?

3/ Bloeiende natuur

De komst van de lente is ook goed nieuws voor de natuur. Bomen krijgen hun bladeren terug en bloemen komen weer in bloei. Terwijl de kille winter eindigt, brengt de lente dus weer leven in de brouwerij. Ook voor studenten is dit voordelig! De bloeiende natuur kan bij de ene student een kalmerend en inspirerend effect hebben, terwijl de andere student er motivatie en creativiteit uit put. Een wandeling in een nabijgelegen bos of park zal hoe dan ook veel aangenamer worden.

4/ Paasvakantie

Last but not least betekent het begin van de lente ook meteen dat je als student kan uitkijken naar de paasvakantie. Terwijl de ene student die twee weken gebruikt om te werken of zich voor te bereiden op de aanstormende blok, heeft de andere student vast heel wat gepland. Misschien ga je wel op reis of heb je enkele leuke activiteiten op de planning staan met vrienden en familie. Samen wachten we dus niet enkel op de lente, maar ook op die welverdiende paasvakantie!

Vaarwel, winter en welkom, lente! We hopen dat deze vier voordelen je alvast enthousiast hebben gemaakt voor de start van de lente. Vertel ons via Instagram zeker wat jij gepland hebt tijdens de lente- en paasvakantie. 🌸

Wil je meer voordelen voor studenten? Volg ons snel op TikTok!

Written by Shane R.

What do you think?