in ,

Hoe je op een respectvolle manier aan je partner uitlegt wat je aan hem/haar stoort 

@Pexels - Timur Weber

In elke relatie kunnen er momenten zijn waarop iets ons dwarszit, maar het is niet altijd makkelijk om dit aan onze partner te laten weten. Open en respectvol met je partner praten over wat je dwarszit, is essentieel voor het opbouwen van een gezonde relatie. In dit artikel bespreken we elementen die belangrijk zijn om in je gedachten te houden bij het communiceren aan je partner bij problemen die jij ondervindt met hem/ haar.

Wil je nog weten over je partner? Dit is wat je zeker moet weten over je vriend/vriendin

1/ wees specifiek

Probeer duidelijk te vertellen wat het probleem juist is en waarom dit een probleem is voor jou. Vermijd allerlei algemene uitspraken of probeer jullie relatie niet te vergelijken met die van een ander koppel dat jullie kennen. Dit zal alleen maar voor meer problemen zorgen dan dat er al zijn en dit is niet de bedoeling.

Ben je toch niet zeker over je relatie en twijfel je over liefde of vriendschap?

2/ Luister naar wat je partner te zeggen heeft

Het is logisch dat als er een probleem is, je partner niet de enige is die fouten heeft gemaakt. Luister naar wat hij/ zij te zeggen heeft hierover en probeer diegene zijn standpunt te respecteren. Zo zullen jullie makkelijker tot een gezamenlijke overeenkomst komen, dan als jullie elkaar alleen maar zitten te kleineren.

3/ Blijf kalm en geduldig

Tijdens zo’n gesprekken kunnen de decibels snel een toontje hoger gaan, maar probeer kalm en geduldig te blijven. Adem diep in, praat rustig en kalm om te voorkomen dat het gesprek escaleert tot een nog groter probleem.

4/ Kies het juiste moment en de juiste plaats

Wacht niet op de dag wanneer jullie iets hebben gepland of tijdens jullie Valentijnsdag om hierover te praten. Doe dit ook niet voor vrienden of familie, dat is zowel voor jullie als voor hen heel ongemakkelijk. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een normale wandeling, of wanneer jullie samen in de zetel liggen, maar doe dit zeker en vooral niet via SMS.

5/ Stel oplossingen voor

In plaats van alleen maar te praten over het probleem, denk ook na over mogelijke oplossingen die voor jullie beiden zouden passen. Dit toont aan dat je bereid bent om samen te werken aan een oplossing.

Je vond dit artikel interessant en wilt nog meer te weten komen over hoe je als student moet omgaan met liefde? Check dan zeker onze Instagram pagina.

Written by Myriam Bonga

What do you think?