in ,

5 dingen die je kan doen tijdens de Paasvakantie

@pexels - Kristina Paukshtite

Het is eindelijk Paasvakantie, maar je hebt geen plannen? Geen zorgen, Kotplanet geeft je 5 ideeën om je niet te vervelen tijdens de vakantie.

1/ Picknicken 

Organiseer een picknickdag met je kotgenoten of familie. Dit is iets dat je eigenlijk elke dag kan doen wanneer het mooi weer is. Je hoeft enkel het dichtstbijzijnde park te vinden en je koeltas met het lekker eten en drankjes mee te nemen. Je beleeft een gezellige dag en geniet van het mooie weer. Een ander voordeel hieraan is dat het goedkoop is.

2/ Wandelen

Ben je iemand die het belangrijk vindt om te sporten, maar naar de Basic Fit gaan is niet echt je ding? Geen probleem, je bent niet alleen. Om toch actief te blijven, kan je gaan wandelen. Wat tof is aan deze activiteit is dat je het alleen kan doen of samen met iemand anders. Zo kan je gaan wandelen met je hond of je kotgenoot uitnodigen om samen eens een wandeling te doen in de buurt. Wie weet ontdek je nieuwe dingen in je eigen stad.

Vraag je je af of je een sportieve student bent? Kom er snel achter met deze quiz ? 

3/ Een museum bezoeken

Een museumbezoek is altijd een goed idee. Dit kan je ook buiten het vak Cultuur dat bekend is voor haar culturele activiteiten, bijvoorbeeld museumbezoek, documentaires…enzovoort. Je leert niet alleen veel bij, maar het geeft je ook een rustgevend gevoel. Wanneer je een schilderij aan het observeren bent, zit je diep in je gedachten. Je gaat jezelf even dissociëren. Ook kunnen studenten in bepaalde musea genieten van een gratis ingang

4/ Netflix & Chill

Misschien heb je tijdens de schooldagen amper tijd om je lievelingsseries, documentaires of films te kijken. Dan komt de Paasvakantie goed uit ! Je kan tijdens je vrije tijd kiezen om gewoon te relaxen en chillen op Netflix, Disney+ , Amazon Prime…etc. Wat hier ook tof aan is, is dat je het samen kan doen met je kotgenoten. Zo houden jullie een gezellige filmavond onder vrienden. Vergeet zeker geen popcorn te kopen ! 

Weet jij niet hoe je een filmavond organiseert? Kotplanet helpt je hierbij !

5/ Me-time

Maak gebruik van de Paasvakantie om tijd te spenderen met jezelf. Dit kan je doen door een afspraak te boeken bij de kapper, je nagels te laten doen, je lievelingsboek te lezen, je lievelingsliedje te beluisteren en nog veel meer. Het is belangrijk dat je leert om je eigen gezelschap te appreciëren

Volg ons op Instagram en TikTok. Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor.

Written by Prisca B.

What do you think?