in ,

6 free-to-play consolegames voor een leuke gameavond met vrienden

@Pexels - Yan Krukau

Wil je graag een avondje gamen met je vrienden, maar hebben jullie weinig of geen gemeenschappelijke games? Geen probleem. Games kunnen best wat kosten en daarom sommen wij voor jou zes free-to-play consolegames op die je zonder problemen kan downloaden en spelen met je vrienden.Luister je liever wat muziek? Check dan zeker onze vijf redenen waarom vinyl je voorkeur verdient!

1/ Fortnite

Misschien voelde je het al aankomen, misschien ook niet. De eerste free-to-play game in het rijtje is Fortnite. Sinds het spel uitgebracht werd in 2017, is het niet meer weg te denken uit de gamewereld. Voornamelijk Battle Royalewaarin 100 spelers het tegen elkaar opnemen – was een schot in de roos voor Epic Games. Vandaag telt het spel ongelofelijk veel verschillende game modes en talloze ‘skins’, waardoor je je zeker niet zal vervelen.

2/ Rocket League

Op naar onze volgende suggestie: Rocket League. Het spel werd ontwikkeld door Psyonix en werd uitgebracht in 2015. Alhoewel Rocket League jarenlang een betalende game was, werd het free-to-play in 2020. Heb je zin in een uitdagend voetbalspel met auto’s? Start dan meteen je motoren en neem het met je vrienden op tegen andere spelers in gemoedelijke en competitieve game modes.

3/ Call of Duty: Warzone 2.0

Call of Duty: Warzone 2.0 is – zoals de naam reeds verklapt – een free-to-play game van de populaire serie Call of Duty. Het spel werd ontwikkeld door Infinity Ward en Raven Software en werd eind vorig jaar uitgegeven door Activision. Net als Fortnite, nemen spelers het tegen elkaar op in een battle royale. De laatste speler of het laatste team dat overblijft, kroont zichzelf tot winnaar. Pick up your weapon and fight!

4/ Fall Guys

Hou je van battle royale, maar ben je geen fan van schietgames? Dan is Fall Guys misschien wel wat voor jou. Het spel werd ontwikkeld door Devolver Digital, maar is inmiddels – net als Fortnite en Rocket League – eigendom van Epic Games. In deze game bestuur je jelly bean-achtige wezentjes en strijdt je tegen tot wel 59 andere spelers voor de winst. De uitdagingen in het spel zorgen ongetwijfeld voor leuke momenten met je vrienden.

5/ Overwatch 2

Net als Call of Duty: Warzone 2.0, is Overwatch 2 nog een vrij nieuw spel. Overwatch 2 werd ontwikkeld door Blizzard Entertainment en werd eveneens eind vorig jaar uitgebracht op consoles. In dit spel worden spelers onderverdeeld in twee grote teams, waarna elke speler een personage kan kiezen uit een lijst met 35 verschillende personages. Alle spelers krijgen nadien een rol toegewezen, namelijk ‘damage’, ‘support’ en ‘tank’, en strijden vervolgens in tal van game modes tegen elkaar voor de eindwinst.

6/ eFootball 2023

Last but not least hebben we eFootball 2023 voor jou. Dit spel werd ontwikkeld door Konami en stond sinds 1995 bekend als Pro Evolution Soccer. In 2021 voerde Konami een rebranding van het spel door, waarbij het ook free-to-play werd. Al jaren wordt eFootball aanzien als de rivaal van EA Sports FIFA. Hou jij van voetbal? Dan wil je eFootball 2023 zeker een kans geven. Oh ja, nog een kleine tip: hoe meer je tegen je vriend scoort, hoe gezelliger de wedstrijd wordt. 😉

Nu je onze zes suggesties voor een kosteloze en leuke gameavond met vrienden hebt gelezen, rest er je enkel nog om van start te gaan. We wensen je heel erg veel gameplezier toe… en dat de beste mag winnen!

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?