in

Hoe decoreer ik mijn kot voor Kerstmis?

@Pexels- Karolina Grabowska

Het is bijna de mooiste tijd van het jaar en dan kan een mooi, gedecoreerd kot niet ontbreken! Weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Kotplanet geeft jou een lijstje waardoor jouw kot het mooiste zal zijn van je vriendengroep. Waar wacht je nog op?

1/ Lichtjes 

Als ik aan kerstdecoratie denk, denk ik automatisch aan gezellige lichtjes. Dat kan in alle vormen en maten zijn. Kies jij voor enkele kleine, gezellige lichtjes doorheen je kot of ga je voor een slinger die over alle vier je muren gaat? Je kan ook kiezen voor een lichtjesgordijn om voor je raam te hangen. Alles kan en alles mag, het is tenslotte Kerstmis!

2/ (Geur)kaarsen

Oké, kaarsen zijn ook lichtjes, maar het geeft toch nog een andere sfeer aan je kot. Wil je een flakkerende gloed over je bureau als je aan het studeren bent of wil je dat je kot lekker ruikt nadat je de grote kuis hebt gedaan? Koop dan één of twee geurkaarsen waar jij gelukkig van wordt! Persoonlijk zou ik gaan voor een ‘winter spice’ of een ‘Coconut Vanilla’ geurkaars, maar dat kies jij natuurlijk helemaal zelf! 

3/ (Mini)-kerstboom

Wat is Kerstmis nu zonder een kerstboom? Tenzij je een heel groot kot hebt, zal je waarschijnlijk geen plaats hebben voor een normale kerstboom. Gelukkig bestaan er daar ook mini-versies van! 

Je kan het dan ook decoreren zoals je dat thuis zou doen. Koop een aantal slingers en een snoer lichtjes en wat kerstballen. Zo zal jouw kot het gezelligst zijn om kerstfeestjes te geven!

4/ Decoratie 

Ten slotte koop jij zelf wat decoratie waar je gelukkig van wordt. Ik zal je een paar voorbeelden geven: kleine kerstdorpjes, kleine kerstkaboutertjes of kleine kerstmannetjes om te verspreiden in je kot. Maak het je volledig eigen! 

Geniet van de mooiste tijd van het jaar thuis, maar ook op kot! Zo word jij de gelukkigste versie van jezelf! 

Volg ons op Instagram en TikTok

What do you think?