in

3 redenen om als student te carpoolen

@Unsplash - Orkun Azap

Of je nu een rijbewijs hebt of niet, carpoolen met vrienden of kotgenoten kan zijn voordelen hebben voor je studentenleven. 

1/ Je kan geld besparen 

Je studentenbudget is vaak wat klein en alles wordt per maand berekend. Maar soms komen er onverwachte weekendjes met vrienden bij… Door samen te rijden, kan je allemaal je uitgaven beperken. Het zou jammer zijn om met 5 auto’s op dezelfde plaats aan te komen. Voor de lessen is het hetzelfde: je gaat waarschijnlijk met het openbaar vervoer en je weet dat stakingen of annuleren mogelijk zijn. Carpool dan met andere jongeren in je omgeving die naar dezelfde bestemming moeten. 

Door met 3 mensen te carpoolen voor een reis van 60 km kan je 8 euro besparen op je reis van 12 euro. Stel je dit het hele jaar voor!

2/ De trajecten zijn minder lang 

Ook al is het soms leuk om alleen in de auto te zitten en mee te zingen, maar meestal zijn de ritten lang. De tijd samen doorbrengen in de auto is een onvergetelijk moment dat vaak een van de beste herinneringen is aan een vriendschap. Een reis waarop je je beste verhalen kan vertellen, elkaar in vertrouwen kan nemen achter gesloten deuren. Er is maar één regel: alles wat in de auto wordt gezegd, blijft in de auto. 

Een ander positief punt is dat je je playlist uit je hoofd kent… Iedereen kan om de beurt een plaat opzetten om nieuwe songs te ontdekken.

3/ Het is goed voor het milieu

Je probeert elke dag kleine dingen te doen voor de planeet en gelijk heb je! Voor sommige studenten is dat minder vlees eten, voor anderen geen bad nemen. Met carpoolen kan ook op kleine schaal handelen. Laten we even rekenen. Een auto stoot gemiddeld 160g CO2 per km uit. Als je dezelfde reis maakt, d.w.z. 60 km , zal je auto 9600 g CO2 uitstoten. Het doet echt pijn als je alleen in de auto zit en je vrienden hebben ook een eigen auto. Nogmaals, met drie personen deel je door drie, wat logisch is! 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Written by Lydia V.

What do you think?