in

Leuvense studenten kijken minachtend naar studentenclubs

@Pexels - Cottonbro

Een lintje toont aan dat je in een studentenvereniging zit en dat zorgt voor saamhorigheid en plezier in de meeste studentensteden. In Leuven gaat dat wat minder goed. Er wordt meer en meer geweld gebruikt op studenten met een lintje. 

Er wordt niet veel positiefs gezegd over studentenclubs in Leuven. Studenten vinden ze elitair en arrogant. De koepel van Vlaamse regionale studentenclubs riep vorige week donderdag op om de lintjes op kot te laten als voorzorgsmaatregel.

Dit alles zal waarschijnlijk wel een beetje te maken hebben met hoe studentenclubs in het nieuws komen de laatste tijd. Oud-beheerder van de fakbar Politika denkt er anders over: ‘De afkeer van lintjes is er altijd al geweest’. Heel wat andere studenten vinden de studentenclubs gewoon elitaire ‘fils à papa’.

Het fenomeen dat dan opduikt is ‘lintjes knippen’. Studenten gaan feesten met een schaar op zak en knippen de lintjes van de studentenclubs gewoon door. Nu is er in veel cafés een lintjesverbod. Ze willen geen ruzie in hun cafés, maar vinden wel dat iedereen welkom is. 

Volg ons op Instagram en TikTok!

Written by Kotplanet

What do you think?