in ,

5 topfestivals voor studenten deze zomer

@Pexels - Wendy Wei

De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent dat ook de festivals in aantocht zijn. Ben jij nog op zoek naar een leuk festival om naartoe te gaan deze zomer? Dit zijn onze 5 aanraders voor jou. 

Met de trein naar een festival? Check onze vijf tips om je niet te vervelen op de trein

1/ Rock Werchter

Als eerste raden we Rock Werchter aan. Dat festival vindt plaats in Werchter en loopt van 29 juni tot 2 juli. Het is ondertussen de 46ste editie en ook dit jaar staan er opnieuw enkele top headliners op het programma. Op donderdag kan je onder andere Stromae, Stormzy en The 1975 zien schitteren op de main stage. Vrijdag kan je Tamino en Black Box Revelation live meepikken. Op zaterdag komen Xink, Mimi Webb en Oscar and the Wolf langs en zondag kan je afsluiten met Arctic Monkeys, Lil Nas X, Dermot Kennedy, Rosalía en Merol

Let op: dagtickets voor zaterdag en zondag zijn al uitverkocht.

2/ Pukkelpop

Daarnaast is ook Pukkelpop zeker een aanrader. Het gaat door van 17 tot 20 augustus in Kiewit. Ook hier komen enkele bekende namen langs. Vrijdag 18 augustus kan je er Billie Eilish, Yungblud en Years & Years aan het werk zien. Zaterdag zijn Angèle, Anne-Marie en Limp Bizkit van de partij en zondag kan je er genieten van de muziek van The Killers en Florence & The Machine.

3/ Graspop Metal Meeting

Ben je fan van metal? Dan is Graspop Metal Meeting zeker iets voor jou. Dat festival gaat door van 16 tot 18 juni in Dessel. Met op donderdag Guns n’ Roses en Ghost, op vrijdag Planet of Zeus, op zaterdag Slipknot en Pantera en op zondag Def Leppard en Mötley Crüe. Daarnaast staat ook een opvallende naam op het programma. Helmut Lotti komt onder de naam Helmut Lotti Goes Metal, niet te missen dus!

Let op: dagtickets voor donderdag en zaterdag zijn uitverkocht.

4/ Tomorrowland

Natuurlijk kan Tomorrowland niet in het lijstje ontbreken. Het eerste weekend loopt van 21 tot 23 juli en het tweede van 28 tot 30 juli. Ook hier staan een aantal bekende namen op de affiche, maar de tickets zijn helaas al uitverkocht. Je kan je inschrijven voor de wachtlijst, of je wacht tot volgend jaar. Zorg wel dat je er al in januari snel bij bent!

5/ Rijvers Festival

Om het lijstje af te sluiten geven we nog Rijvers Festival mee als aanrader. De line-up is hier nog niet volledig, maar op het programma staan onder andere Suzan & Freek, Natalia, Metejoor, Pommelien Thijs en Flemming. Zeker dus ook de moeite waard om naartoe te gaan. Het festival gaat door van 11 tot 14 augustus in Zomergem. In tegenstelling tot de vier bovenstaande is het Rijvers Festival ook toegankelijk voor kinderen. Maar dat neemt niet weg dat ook dat festival de moeite waard is!

Voilà, keuze genoeg dus om van deze zomer een topzomer te maken!

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What do you think?