Festivals in België

5 essentiële zaken om van het Dour Festival te genieten

Zoals elke goede muziekliefhebber en sfeermaker besloot je dit jaar om naar het Dour Festival te gaan. Je hebt gelijk, want de line-up van dit jaar is ongelooflijk (zoals elk jaar). Maar om echt te genieten, moet je deze essentiële zaken bij je hebben, zodat je favoriete festival vlekkeloos verloopt.

En om het je te bewijzen, zijn hier de 8 artiesten die je zeker niet mag missen.

1/ een campingstoel

Eenvoudig, goedkoop, makkelijk mee te nemen en ideaal om je benen te laten rusten tijdens de lange dagen van het festival. Je campingstoel is nuttig, want je kan zitten waar je maar wilt, zonder te wachten tot mensen die tafel verlaten om bij je maten te gaan zitten. Je vriendengroep en jij hebben allemaal het slim idee gehad om een mee te nemen. Dit zorgt ervoor dat jullie overal gaan kunnen zitten als jullie even willen rusten. Plus, de legende vertelt dat er in 2022 ,op de camping, een plek was waar alle mensen met een campingstoel zich verzamelden. En het gerucht gaat dat ze dit jaar terugkomen, dus ook jij kunt deel uitmaken van de bende.

2/ Je beste laarzen

Je weet het misschien niet, maar het festival vindt plaats in een windmolenpark, en dus op grasland. Als je erbij stilstaat, dan begrijp je dat grasland + regen = modder. Maar als je een beginner bent, dan kan je dit meteen voorkomen. Om te voorkomen dat je voeten nat worden en je tenen bevriezen, neem je hoge regenlaarzen mee. Enerzijds beschadig je zo je nieuwe paar schoenen niet, anderzijds beschermen ze je tegen plassen en regen.

3/ een pet-een bob

Nog steeds in het thema van het windpark, en in het thema van het weer: de pet en de bob. Want op het Dour Festival is schaduw nauwelijks aanwezig, en als je geen zonnebrand wilt oplopen of sterven van de hitte, helpen een pet en bob je. Ze zijn ook een fashion statement. Als de zon schijnt, ga dan niet naar buiten zonder je pet, je zonnecrème en vooral je waterfles. Bier drinken is prima, maar je wilt niet uitgedroogd raken.

4/ een tent

Ben je van plan om te kamperen op het Festival? Dan heb je groot gelijk. Naast een leuke tijd met je campingburen biedt het Dour Festival ook entertainment voor kampeerders. Met een bar, een plaats voor ligstoelen, foodtrucks, douches… enzovoort. Weet het Dour Festival zijn favoriete kampeerders te verwelkomen. Vergeet deze dingen zeker niet mee te nemen: een tent, een matras, een handpomp als je je matras moet oppompen, een zaklamp om de nacht in te gaan zonder op alle tenten te trappen, een externe batterij en je toilettas.

5/ een kopie van je belangrijke documenten

Tijdens het festival kan je je heuptas verliezen. Daarin zitten waarschijnlijk al je belangrijke documenten.  Om te vermijden dat je al je documenten verliest en de volgende weken je documenten opnieuw moet maken. We raden je aan om kopieën mee te nemen van je documenten en je originele documenten achter te laten op een veilige plaats (zoals de kluisjes aan de ingang van de camping). Maak ook een kopie van je ticket, want het zou dom zijn om je ticket te verliezen en geen toegang tot het festival te hebben.

Dit is slechts een beperkte lijst, want er zijn nog andere zaken om aan te denken, zoals een k-way of een poncho, een waterfles of een slaapzak.

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite