StudiesTIPS

4 handige apps die je studentenleven makkelijker maken

Het leven een student kan soms vermoeiend en overweldigend zijn. Gelukkig hebben we vandaag de dag ongelofelijk veel handige applicaties en websites die we kunnen raadplegen om het onszelf eenvoudiger te maken. Kotplanet wilt je graag helpen en geeft je daarom vier applicaties die jouw studentenleven een stuk gemakkelijker maken.

(Disclaimer: Er kunnen mogelijks aankopen verbonden zijn aan deze applicaties. Let dus goed op vooraleer je wat downloadt of accepteert in de app.)

Wil je telefoon vermijden tijdens de blok, maar weet je niet hoe? Check dan zeker onze vijf tips!

1/ Canva

De eerste in het rijtje is meteen een hele bekende applicatie: Canva. Heb je weinig of geen ervaring met graphic design? Geen probleem! Canva biedt jou tal van sjablonen aan waarmee je op een hele makkelijke en vlotte manier ontwerpen kunt maken voor onder andere sociale media, presentaties en posters. Dit zonder de professionele look uit het oog te verliezen! Laat je creativiteit dus maar de vrije loop in Canva.

2/ Forest

Voor de studenten die snel afgeleid zijn, maar toch ook hun steentje willen bijdragen aan de maatschappij, is er Forest. Terwijl je studeert, kan je een virtuele boom planten en deze laten groeien. Wanneer je de app verlaat, zal je boom sterven. Het doel van Forest is om zowel je concentratie als productiviteit te verhogen door je motiveren gefocust te zijn op je werk. Je kan hierbij zelf de duur kiezen. Daarbovenop verdien je in de app ook virtuele coins die je kan gebruiken om echte bomen te laten planten. Forest werkt hiervoor samen met Trees for the Future. Als dat geen mooi initiatief is!

3/ Quizlet

Als je een handig hulpmiddeltje nodig hebt bij het studeren, dan is Quizlet zeker een aanrader. De app helpt je bij het leren van cursusmaterialen aan de hand van digitale flashcards, spelletjes, quizzen en andere interactieve leerhulpmiddelen. Of je nu je eigen flashcards wilt maken of die van andere gebruikers wilt gebruiken, er zijn opties genoeg. Je kan onder meer ook flashcards bewerken, audio uploaden en foto’s toevoegen. Met Quizlet kan je dus ook gemakkelijk onderweg leren.

4/ ChatGPT

De laatste maanden kan je er niet meer aan ontsnappen. AI is bezig aan een sterke opmars in onze samenleving. Een naam die je niet ontgaan is, is ongetwijfeld ChatGPT. Met de AI-gestuurde chatbot kan je gemakkelijk communiceren, want het voert als taalmodel gesprekken over een breed scala aan onderwerpen. Heb je bepaalde vragen? Dan staat ChatGPT voor je klaar met contextuele antwoorden. De AI chatbot werd ontworpen om onder meer nuttig te zijn voor studenten die informatie willen opzoeken, vragen hebben over specifieke onderwerpen en die hulp nodig hebben bij het schrijven papers. Mits je je vraag zo compleet mogelijk stelt, is het een hele handige tool. Maar doordat het nog niet helemaal op punt staat, valt het soms met een korreltje zout genomen te worden natuurlijk.

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite