in ,

Zandkoekjes met boter als lekkere studentensnack

@Pexels - @Pavel Danilyuk

Heb je aan het begin van deze zomerperiode zin in een kleine, makkelijk te maken hap voor studenten? Dan ben je aan het juiste adres, want Kotplanet heeft, zoals altijd, aan jou gedacht. Dit recept is snel en iedereen kan het bakken, ook al is bakken niet echt je ding. Trek je schort aan en laten we starten !

Voor dit recept heb je 120 g suiker, 1 ei, 1 pakje vanillesuiker, 250 g bloem, 125 g boter en een snufje zout nodig. Breek eerst het ei in een kom en voeg de suiker, de vanillesuiker en het zout toe. Meng alles door elkaar. Voeg dan de bloem toe en kneed het geheel met je vingers tot zand. Voeg dan de boter toe en kneed tot het goed elastisch is. Laat het mengsel 15 minuten in de koelkast staan en verwarm je oven voor op 180°. Rol na deze tijd het mengsel uit tot een dikte van 5 mm en snijd je koekjes uit met een koekjessnijder. Nu ga je ze nog 20 minuten moeten bakken. Daarna ben je klaar !

Als je op kot zit, vergeet je kotgenoten niet te roepen zodat ze ook mee kunnen proeven.

Aarzel niet om je koekjes te versieren met bijvoorbeeld suikerglazuur om ze nog persoonlijker te maken!

Nu hoeven we je alleen nog maar een fijne dag te wensen ! We zijn er zeker van dat je huisgenoten er ook dol op zullen zijn !

Volg ons zeker op Instagram voor meer Kotplanet-recepten !

Written by Kotplanet

What do you think?