in

4 dingen die je nog niet wist over het Dour Festival

@Wiki Commons

DOUREUUUH! We hebben allemaal eens gehoord over het Dour Festival, een van de belangrijkste in België. Een festival waar je zeker naartoe moet gaan. Aangezien het Dour Festival een van de belangrijkste festivals in Europa is, en zelfs in de wereld. Maar zelfs als je het Dour Festival goed kent, weet je nog niet alles. Kotplanet vond 4 dingen die je nog niet wist over het festival.

1/ Het heeft artiesten uitgenodigd zoals Lomepal in 2015 en Calvin Harris in 2010

Opgericht in 1989, heeft het Dour Festival al snel grote namen aangetrokken, zoals Iggy Pop, Supergrass, Coolio en Beck. Maar als het Dour Festival zich weet te omringen met grote namen, weet het ook nieuwe artiesten aandacht te geven. Voor artiesten van buiten Europa is het festival een Europese erkenning. Voor Europese artiesten is het festival een aanwinst, en niet de minste. Het Dour Festival bereikt immers 223.000 festivalbezoekers in 2022! En dat zijn veel mensen om hun muziek te ontdekken. Het festival gaf Calvin Harris een kans in 2010, maar ook Lomepal in 2015, en dit toont al aan dat ze op het juiste paard gewed hadden, dus ook dit jaar gaan ze ons opkomende artiesten laten ontdekken.

2/ Het werd verkozen tot beste festival van Europa in 2010

Maar neee… Jawel, ik zweer het. En eerlijk gezegd is dit voor het festival niet slecht om op zijn CV te zetten. Aangezien de concurrentie bestaat uit een aantal behoorlijk bekende festivals uit Spanje, Polen en Duitsland. Toch is hij erin geslaagd om zich te onderscheiden en zijn publiek buitengewone ervaringen te bieden, die hij tot vandaag blijft behouden. En om te laten zien hoe goed je het Dour Festival kent, moet je weten dat het bezoekersrecord in 2019 werd gebroken met 251.000 festivalliefhebbers, wat het totale aantal studenten in het hoger onderwijs in België is. Voila, je bent slimmer dan gisteren.

3/ Het vindt plaats op een windmolenpark

Heb je je ooit afgevraagd waarom er alleen maar windmolens zijn in Dour? Het is logisch, dat komt omdat het zich op een windmolenpark afspeelt, dat van Dour (duhh). Het voordeel van dit windmolenpark is dat het een groot weiland is, ver van de stad. Genoeg om wat lawaai te maken. Als je een landschapsliefhebber bent, biedt het festival in Dour ,dat hoog ligt, een ongelooflijk uitzicht op de zonsondergangen. En voor de cijfers: het festival is 100 hectare groot, dat is enorm.

4/ Ze hebben een nieuw podium voor dit jaar. 

Alsof 6 podiums nog niet genoeg waren…Nou, blijkbaar was dat niet genoeg. Dit jaar komt er een nieuw podium, ‘The Garage’.  ‘The Garage’ is het nieuwe podium van het Dour Festival. Het podium heeft een groot bereik, namelijk 1.000 toeschouwers. Zo is er genoeg plaats voor alle mensen die fan zijn van rock, hardrock, metal, punk, sludge metal of indus. Het is kortom de ideale plaats als je geïnteresseerd bent in alles wat draait om rock, metal, mensen die in koor zingen met gitaarslagen die diep in hun lichaam doordringen. Let’s Rock n Roll!

Het Dour Festival brengt verschillende muziekstijlen samen op één plek. En je vindt er wat je zoekt. Of je nu houdt van rap, electro, metal, indie of RnB, dit festival heeft alles! En om het je te bewijzen, zijn hier de 8 artiesten die je zeker niet mag missen.

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer content!

Written by Kotplanet

What do you think?