FunONTSPANNING

Kan toneelspelen je helpen bij het studeren?

Ben je een student en speel je in je vrije tijd toneel of zou je dat graag doen? Dan zou ik zeggen: “niet twijfelen”! Toneelspelen kan je een grote voorsprong geven op je studeerskills. Kotplanet zal je hier even vertellen waarom dat zo is. 

1/ Focus

Als je toneel speelt, zal je vaak heel aandachtig moeten zijn. Inpikken op iemand anders zijn tekst, weten welke gezichtsuitdrukkingen je wanneer moet doen, weten hoe de choreografie in elkaar zit… Dit alles vraagt toch een flinke portie aandacht, concentratie en focus

Focus heb je ook nodig tijdens het studeren. Als je daar tijdens de repetitie op oefent, zal je je automatisch beter kunnen focussen op je boeken als dat nodig is. Dat is toch echt wel een voordeel

2/ Studeren

Of je nu een grote of een kleine rol hebt, je zal hoogstwaarschijnlijk een aantal tekstblokken uit je hoofd moeten leren. En wat is het geheim van grote tekstblokken uit je hoofd te leren? Herhalen, herhalen, herhalen. 

Hebben je leerkrachten in het middelbaar en je docenten dat niet al een paar keer gezegd? Ik dacht het wel! Neem eigenlijk een voorbeeld aan jezelf: herhaal je leerstof even veel als je teksten voor toneel! Dat zal echt veel opleveren, dat beloof ik je! 

3/ Leren begrijpen

Speel je een stuk van Shakespeare? Dan zal er al een beetje kennis nodig zijn om het stuk volledig te begrijpen! Je zal moeten begrijpen wat je speelt, anders komt het niet geloofwaardig over en dat zou wel jammer zijn voor al je harde werk. 

Zoals je gaat lezen waarover je toneelstuk gaat, begrijpend lezen, zou je best ook je leerstof zo gaan analyseren. Op die manier ga je jouw leerstof begrijpen en niet puur uit je hoofd leren. En begrijpen is echt heel belangrijk, ook voor het studeren!

Dus, waar wacht je nog op? Ga toneelspelen en duw je punten naar boven! Je kan het! 

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite