GezondheidLIFESTYLE

4 tips om hittegolven tegen te gaan deze zomer

Met het aanbreken van de zomer laten de warme dagen zich al voelen en zoals elk jaar zoek je alle mogelijke manieren om zo veel mogelijk af te koelen. Of je nu bij je ouders thuis bent of op kot, maak je geen zorgen, wij helpen je de temperatuur omlaag te brengen. 

1/Het zwembad

Er is niets beters om af te koelen dan je lichaam onder te dompelen in een grote hoeveelheid koud water! Je bent een student en je hebt geen geld te verspillen aan dit soort dingen? Verzamel de bierbakken die je aan het eind van het jaar zou inruilen, neem een dekzeil, wat tegels om bovenop je bouwwerk te leggen en verstevig het met spanbandjes. Daar heb je je zelfgemaakt zwembad voor minder geld! Genoeg om te ontspannen tussen de examens. 

2/ Ijsblokken

Vergeet een picknick met vrienden, dat is niet de context waarin je deze blauwe blokken gaat gebruiken. Je zal het waarschijnlijk met ons eens zijn als we zeggen dat het vervelendste aan de zomer is dat je niet in slaap kan vallen door de hitte. In dat geval leg je 1 à 2 uur voor het slapengaan wat een ijszak aan het uiteinde van je bed en onder je kussen. Je zal een fris bed hebben om een aangename nacht in door te brengen. 

3/Een vernevelende spuitbus

Klassiek, zal je zeggen, maar effectief! Inderdaad, er gaat niets boven een paar druppels op je gezicht om te profiteren van een onmiddellijk gevoel van frisheid, zonder al te nat te worden. Door zijn kleine formaat kan hij overal mee naartoe worden genomen. Of het  nu naar de les, de sportschool, het terras, enz. is. Er zijn veel verschillende modellen op de markt, maar Kotplanet raadt je aan te kiezen voor de herbruikbare sproeier. Zo doe je ook iets voor de planeet!

4/Ventilatoren

Je kent het waarschijnlijk wel, maar gebruik je  het op de juiste manier? Om je kot zo koel mogelijk te houden, plaats je het best voor een open raam, zodat het naar binnen waait. Op die manier creëer je een tocht, waardoor frisse lucht van buiten wordt aangevoerd. 

Nu dat je je hoofd koel hebt, ga en maak je herexamens af! Als dat voor jou al verleden tijd is, pak dan je beste cocktail en bekijk onze verschillende content op onze Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite