in , ,

4 redenen om Bob Marley: One Love in de cinema te bekijken als student

@Wiki Commons

Roots, rock, reggae! Midden februari verscheen ‘Bob Marley: One Love’ in de cinemazalen. De biopic richt zich op het leven van Bob Marley tussen 1976 en 1981. Of je nu een echte Bob Marley-fan bent of zijn muziek pas leert kennen, het is een film die je moet gezien hebben. Maar waarom? Kotplanet geeft je vier redenen om Bob Marley: One Love in de cinema te bekijken als student.

1/ Bob Marley

We starten meteen met een voor de hand liggende reden: het is Bob Marley. De film gaat over de grootste reggae-artiest en zelfs een van de meest invloedrijke artiesten aller tijden. Marley kende veel strijd en tegenslagen – waaronder een mislukte moordaanslag – maar hij triomfeerde ook. Met tal van legendarische nummers als ‘Redemption Song’, ‘One Love / People Get Ready’ en ‘Three Little Birds’ stuurde Marley een krachtige boodschap van vrede, liefde, hoop en gerechtigheid de wereld in. Een boodschap die ook meer dan 40 jaar na zijn dood nog blijft nazinderen.

2/ Culturele educatie

Bob Marley: One Love neemt je mee naar een bepaalde periode in het leven van de King of Reggae. Alhoewel de focus natuurlijk op Marley ligt, leer je ook wat meer over het muziekgenre reggae, het Rastafari-geloof en het politieke conflict in Jamaica. Deze film kan je helpen om een breder begrip te krijgen voor de wereld rond je en zo dus ook kennis te maken met een andere cultuur

3/ Inspiratie

De film kan jou als student ook inspireren, vooral als je niet zo vertrouwd bent met Bob Marley en zijn muziek. Zijn levensverhaal is een inspiratiebron voor jong en oud. Of het nu zijn muziek is, zijn boodschap van vrede, liefde en eenheid of zelfs zijn doorzettingsvermogen, het kan jou ook helpen in het bereiken van jouw dromen.

4/ Ontspanning

Tot slot kan een uitstapje naar de cinema ook een goede manier zijn om te ontspannen. Zeker als je in een drukke periode zit, dan is het belangrijk om even stoom af te blazen. Deze film neemt je niet enkel mee in het leven van de legendarische Bob Marley, maar ook van zijn iconische muziek. Niet enkel de film, maar dus ook de muziek zal je zeker helpen ontspannen.

Het zijn slechts vier redenen waarom jij Bob Marley: One Love zeker in de cinema moet zien, maar we hopen dat het voldoende is om jou overtuigd te hebben. Veel plezier! ☮️ 

Wil je meer content voor studenten? Volg ons snel op TikTok!

Written by Lydia V.

What do you think?