ONTSPANNINGReizen

4 redenen om op reis te gaan tijdens de lesvrije week

Het is januari en je zit waarschijnlijk al een tijdje middenin de examens. Wat is er dan leuker dan fantaseren over de periode na de examens? Niets. Dus je kan maar beter eens gaan nadenken over wat je gaat doen tijdens de lesvrije week. Wil je op reis? Perfect! Kotplanet geeft je vier redenen om op reis te gaan tijdens de lesvrije week!

1/ Even weg van alles

Heb je een stressvolle examenperiode achter de rug? Dan zal een reis in de lesvrije week je zo goed doen. Eventjes weg van alles: examens, boeken, professoren, docenten, ouders die zagen, slapeloze nachten. Al die dingen kan je dan even missen als de pest en dat is normaal! 

Plan een reisje, dat hoeft helemaal niet ver te zijn, om te ontsnappen van het stressvolle leven dat je hier even ervaarde. Wat kies jij? Een camping tripje naar de Ardennen, een citytrip naar Parijs of Amsterdam, een reisje naar een warm land? Je mag helemaal zelf kiezen!

2/ Enige kans

In het algemeen is de lesvrije week, voor de meeste studenten, de enige week in het academiejaar waar alles een beetje rustig is. Je zou kunnen denken: ‘We hebben toch ook de grote vakantie?’ Ja, dat klopt, maar velen onder ons hebben dan herexamens en kunnen niet echt volledig ontspannen tot die over zijn. 

September is ook een optie, maar dan is het natuurlijk wel wat duurder, omdat de vliegtuigmaatschappijen dan weten dat studenten nog niet naar school moeten en daar maken ze gretig gebruik van.

3/ Iedereen is vrij

Een van de grote voordelen is dat de meeste van je vrienden, al is het niet allemaal, vrij zijn om er met jou een leuke vakantie van te maken! Iedereen heeft gedaan met examens en heeft nood aan ontspanning. Wat is er dan beter dan samen op reis gaan? 

4/ Goedkoper

Zoals ik al zei, is september een duurdere maand om op reis te gaan dan in het begin van februari. Ook het verschil met de zomervakantie kan niet groter zijn!

Wil je dus graag een goedkoop reisje? Ga dan zeker iets boeken voor de lesvrije week! 

Heb je al besloten waar je naartoe wil? Beslis maar rap, want de lesvrije week is over voordat je het goed en wel beseft… Nog eventjes en dan kan je ervan genieten! Succes! 

Volg ons op Instagram en TikTok

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite