in ,

4 boeken die je deze winter als student moet lezen

@Pexels - George Milton

De winter staat voor de deur. Tijdens deze lange periode wil je natuurlijk ook wat leuks doen buiten studeren en dat is compleet normaal! Wij willen je daar graag bij helpen en daarom geeft Kotplanet je in dit artikel zo’n vier boeken die je deze winter als student moet lezen.

1/ The Great Gatsby

The Great Gatsby neemt je mee naar New York tijdens de ‘Jazz Age’, of ook de ‘Roaring Twenties’. Het verhaal werd geschreven door F. Scott Fitzgerald en uitgebracht in 1925, waarna het ook meermaals – o.a. met Leonardo DiCaprio in 2013 – verfilmd werd. The Great Gatsby vertelt het tragische verhaal van Jay Gatsby – een ‘selfmade’ miljonair en oorlogsveteraan – en zijn liefde voor de getrouwde vrouw Daisy Buchanan. Een échte klassieker!

2/ Tosca

Tosca. Dat is de naam van de eerste roman van Maud Vanhauwaert, die eerder dit jaar gepubliceerd werd. Met een verontrustend berichtje op Facebook komt het verhaal op gang, dat je meeneemt in de toxic love tussen twee vrouwen. Deze poëtische roman roept de ene na de andere vraag op, waardoor je gewoon blijft lezen. Wist je dat er ook een speciale editie werd uitgebracht van Tosca? De Japanse binding van die speciale editie zorgt ervoor dat je het boek zelf moet openscheuren. Perfect om jou door de winter te helpen!

3/ MANIAC

Heb jij de film Oppenheimer gezien? Dan is dit boek zeker wat voor jou! Benjamín Labatut neemt je in zijn vierde roman MANIAC mee in het leven van de Hongaars-Amerikaanse wiskundige John von Neumann. Zijn overtuiging? Alles wat ontwikkeld kan worden, moet gerealiseerd worden. De atoombom en MANIAC – de eerste computer – waren daar geen uitzondering op, ook al maakten ze oorlog voeren een stuk makkelijker. Het boek kwam – net als Tosca – dit jaar uit en slorpt je helemaal op in het verhaal. Must-read!

4/ To Kill a Mockingbird

Eindigen doen we met een andere absolute klassieker. In 1960 bracht schrijfster Harper Lee het boek To Kill a Mockingbird uit. Het verhaal vindt plaats in de Amerikaanse staat Alabama tijdens de crisis van de jaren ’30 en laat je de rechtszaak van Tom Robinson – een zwarte man – door de ogen van twee kinderen – Scout en Jem Finch – volgen. Hij wordt onterecht beschuldigd van de verkrachting van Mayella Ewell, een wit meisje. Atticus Finch – de vader van Scout en Jem, en advocaat – besluit Robinson te verdedigen in een strijd om gerechtigheid en gelijkheid. Als je deze nog niet hebt gelezen, dan moet je dat zeker doen!

Zo, met deze vier boeken zal jij je deze winter zeker niet vervelen. Wij wensen je alvast veel leesplezier toe! Laat ons via Instagram weten welk boek jij zeker gaat lezen.

Wil je graag meer tips voor studenten? Ontdek snel meer op onze website!

Written by Shane R.

What do you think?